Dagen då jag blev gravid för första gången

Jag glömmer det aldrig när jag första gånge gjorde en graviditetstest och plussade positivt.

Jag var glad men inte på det sättet att man flyger upp i luften. Jag tog för givet att kunna få barn och visste redan att jag var gravid. Sedan började jag blöda och det slutade aldrig att blöda. Jag tog det inte heller så hårt för jag tänkte att det är normalt att få missfall.

Efter första missfallet tog det lång tid att bli gravid igen. Jag blev helt enkelt inte gravid och uppsökte reproduktionscentrum för första gången. Där fick jag genomgå 2 ivf utan positiv resultat. För i Sverige är de verkligen inga experter på upprepade missfall. Ett land som är så modernt på alla sätt, men när det kommer till fertilitet så är de sämst i världen så man skäms.

Efter mina två ivf blev jag naturlig gravid igen och jag var verkligen glad igen. Glädjen slutade i missfall igen och jag var på ruta ett igen.

Jag har funderat många gånger på varför just jag är drabbad av upprepade missfall med aggressivt immunförsvar. Jag kan väl inte vara den enda människa på denna jord med upprepade missfall? Svenska läkare hittar inga fel på mig och gav mig diagnosen oförklarlig barnlöshet. Det var det värsta jag hade hört dvs oförklarlig barnlöshet. Vad är det för nonsens att hitta på något som oförklarlig bara för att man inte vill prova behandlingar som görs utomlands. Dör svenska läkare om de lär sig mer om fertilitet? Vem vet kanske är alla svenska läkare döende?

Att få missfall är att gå sönder och tappar kontrollen över sitt eget liv och sin kropp. Det finns inga ord för vilket helvete jag har fått gå igenom och fortfarande går igenom.

Det år jag blev gravid första gången är en tid jag hela tiden går tillbaka till i mina drömmar både i vaket tillstånd och när jag sover.

Jag har i varje fall för första gången i mitt liv drömt om min framtida bebis. Den kärlek jag kände trodde jag aldrig man kunde känna för en människa. Jag tittade på barnet och upprepade oj oj oj vilket innebär Gud vad jag älskar dig.

Det här inlägget postades i Barnlöshet, gravid och barn. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *